BEZOEK ONZE SHOWROOM

HOTEL DE KASTANJEFABRIEK!

Combineer je bezoek met een lekker weekendje weg
BOEK JE AFSPRAAK

OVER ONS

Tijdens de economische crisis rond 2010 lag de bouw stil. Om geld te verdienen werden de planken van de steigers gebruikt om tuinmeubelen van te maken. Hier komt de term steigerhout vandaan Het is dus een misvatting dat steigerhout een aparte houtsoort is. Steigerhout is vurenhout dat het meest wordt gebruikt in de bouw. Wij produceren vanaf 2010 als eerste bedrijf op grote schaal steigerhouten meubelen. Dit heeft als voordeel dat wij ons hout direct bij de grote zagerijen in Europa kunnen inkopen. Wij produceren dan ook uitsluitend meubels van A-kwaliteit hout, volledig FSC PEFC gecertificeerd.

ONS MOTTO

Hout is sterk, licht, gemakkelijk te bewerken en heeft een natuurlijk karakter. Elke plank, balk of paal is uniek - een 100% duurzaam product. We werken graag met steigerhout, douglas, eiken en grenen. De houtproducten worden gemaakt in onze werkplaats in Nederland! The Dutchwoodcraft Company is sterk in maatwerk en maakt de producten geschikt voor elke gewenste locatie, binnen en buiten! Tuin, terrassen aan zee en mooie campings, alles is mogelijk. We horen graag je ideeën om samen met jou een passend meubel te ontwerpen.

DOELSTELLINGEN

Bij The Dutchwoodcraft Company zijn we ons al jaren bewust van de klimaatproblemen in de wereld. We hebben daarom bewust gekozen voor een groene boom als logo. In 2014 zijn we gestart met ons interne programma 'Duurzaam beheer'. Het doel van dit programma is om te streven naar 100% duurzame bedrijven. Dit betekent dat we niet alleen onze eigen productie in de gaten houden, maar ook onze leveranciers. Dit begint natuurlijk met goed bosbeheer. Als het hout niet FSC/PEFC gecertificeerd is, komt het niet naar ons. We werken voor 95% rechtstreeks met zagerijen die deze certificaten kunnen afgeven. De overige 5% komt van handelsbedrijven die FSC/PEFC gecertificeerd zijn. We kunnen daarom met trots zeggen dat we 100% FSC/PEFC-gecertificeerd hout gebruiken. Voor onze eigen productie streven we naar 100% energieneutrale productie. We letten er goed op dat we geen energie verspillen: Waar niemand is, hoeft geen licht te branden. We zijn er ook trots op dat we geen gas meer gebruiken. Voor de komende jaren werken we eraan om ons wagenpark volledig elektrisch te maken. Natuurlijk willen we ook dat onze leveranciers overstappen op elektriciteit.