Hoekbank Bordeaux Chaise Longue

€ 1.599,00
Verdere informatie vindt u hieronder. Indien u andere wensen of vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen 

Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Corner Sofa Bordeaux chaise longue

Hoekbank Bordeaux chaise longue

De Bordeaux serie is een strak en modern ontwerp van Douglas balken op een zwart stalen frame met een chaise longue aan één zijde. Het stalen frame is KTL voorbehandeld zodat de frames zowel van binnen als van buiten beschermd zijn tegen roest, dus als er een krasje in de poedercoating zit kan deze niet roesten. Poedercoating kan in elke kleur worden aangebracht en biedt bescherming tegen corrosie en elke vorm van roest.
Het te bestellen zitkussen is 10 cm dik en het rugkussen 8 cm.

Andere producten uit de Bordeaux-serie
     Loungebank
     Loungestoel
     U-bank
     Hocker

Zitdiepte +/-60cm
Zithoogte +/-32cm, +/-42 met zitkussen
Totale hoogte +/- 72cm
Totale diepte +/- 85cm

 

KUSSENSOORTEN

WAT IS EEN LOUNGEBANK ZONDER FIJNE KUSSENS?

Bij de Dutchwoodcraft Company worden alle kussens op maat gemaakt in ons eigen naaiatelier.
Hierdoor kunnen we ons makkelijk aanpassen en is in principe alles mogelijk om aan uw wens te voldoen.
Komt u er niet uit, neem dan contact met ons op. Uiteraard is het mogelijk stofstaaltjes op te sturen.

 

Schuim:

Standaard heeft u de keuze uit een kussenset met strakke kussens in de rug of een kussenset met plofkussens in de rug. Voor beide opties gebruiken we een 10cm dik SG35 zitkussen. SG staat voor “soortelijk gewicht”, het getal geeft aan hoeveel product er per volume aanwezig is. SG35 is dan ook zeer stevig waardoor u geen zitkuilen krijgt. Voor de rugkussens gebruiken we een SG30 kwaliteit. De plofkussens bestaan uit vlokken van hetzelfde materiaal waardoor het zachter zit. Wilt u afwijkende kussens, bijvoorbeeld opsplitsen, andere kwaliteit of andere afwerking? Ook dat is in overleg mogelijk, we hebben meerdere voorbeelden in onze showroom. U bent van harte welkom om de verschillen uit te proberen.

 

 
 

 

Stof:

U heeft de keus uit standaard (Cartenza) en exclusieve Sunproof stof De kwaliteit tussen Cartenza en exclusieve stoffen is hetzelfde. Het verschil zit hem in het uiterlijk. De Cartenza stof is een gladde éénkleurige stof, de exclusieve stof is bijvoorbeeld meerkleurig, geweven of met een motiefje. De stoffen zijn waterafstotend, bij hevige regenval kan het schuim dus nat worden. Dit kan uiteraard drogen maar u kunt er dan geen gebruik van maken. Wij raden dus aan om de kussens niet in de regen te laten liggen. Sunproof® outdoor stoffen zijn getest volgens de enige echte testmethode voor buitengebruik; BS EN ISO-B04. Deze testmethode test niet alleen de kleurechtheid en UV-bestendigheid van de stoffen maar ook het verweringsproces. Aangezien outdoor stoffen het hele jaar door blootgesteld worden aan zware weersomstandigheden is dit de enige norm die aantoont dat de stof jarenlang mooi en fris blijft.

Daarnaast beschikken Sunproof® stoffen ook over alle andere noodzakelijke eigenschappen voor buiten:
Vind u het lastig om een keuze te maken? In onze showroom hebben we alle stoffen liggen, ook kunt u gratis 5 stofstalen krijgen.
     Water- en vuilafstotend,
     Chloor- en zeewaterbestendig,
     Schimmelvrij,
     Milieuvriendelijk: Sunproof® stoffen zijn Oeko-Tex standard 100 gecertificeerd en zijn recyclebaar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Onderhoudstips:

     De meeste vlekken kunnen gemakkelijk verwijderd worden door het deppen met lauw water en afwasmiddel.
     Bleekmiddelen kunnen indien nodig gebruikt worden.
     Door de ritssluiting zijn de kussens wasbaar op 40 graden.
     Als de stof gewassen is, moet deze aan de lijn gedroogd worden, of droogtrommel gedroogd met beperkte warmte.
     droogt zeer snel.
     Olefin hoeft niet gestreken te worden.

HOUTSOORTEN

Steigerhout voor buitengebruik:

Oorspronkelijk kwam het steigerhout rechtstreeks van de steiger en bevatte het nog de schroeven/spijkers/cementresten. Steigerhout is dus vurenhout en geen aparte houtsoort. Tegenwoordig wordt het hout verouderd, waardoor de planken mooier worden. Toch kunnen wij nooit uitsluiten dat de planken onregelmatigheden vertonen, zoals barsten/scheuren, harsvlekken en kleurverschillen. Natuurlijk schuren we het hout goed. Het onbehandelde steigerhout heeft een bruine, grijze kleur en is verkrijgbaar in 3 en 4,5 cm. Voor buitengebruik gebruiken we alleen hout dat gedroogd is tot 18% vochtgehalte, wat ideaal is voor het maken van meubels. Bij het terugdrogen kan er een verschil zijn in de breedte van de planken, deze varieert tussen 19,3 en 20 cm. Daarom zal de breedte van de tafelbladen niet precies de maat zijn die kan worden gekozen. Een tafelblad van 100 cm is tussen 95 en 100 cm lang.

 

Steigerhout voor interieurs:

Voor binnengebruik gebruiken wij geschaafd steigerhout, dat een mooier effect geeft. Wij kunnen echter nooit uitsluiten dat er onvolkomenheden in de planken zitten, zoals scheuren/twists, harsvlekken en kleurverschillen. Het onbehandelde steigerhout voor binnengebruik heeft een bruine kleur en is verkrijgbaar in 3 en 4,5 cm. Dit hout wordt verder gedroogd tot 12% zodat de effecten minimaal zijn. Bij het terugdrogen kan er een verschil zijn in de breedte van de planken, deze varieert tussen 19,3 en 20 cm. Dit betekent dat de breedte van de tafelbladen niet precies de maat is die kan worden gekozen. Een tafelblad van 100 cm is tussen 95 en 100 cm lang. Wilt u ook het ruwe steigerhout effect voor binnen? Wij kunnen de buitenplanken ook extra drogen, neem hiervoor contact met ons op.

 

Steigerhout algemeen:

Hieronder vindt u enkele voorbeelden wat voorkomt bij steigerhout voor zowel binnen als buitengebruik. Dit voldoet aan de norm en maakt onze meubels uniek. Reclameren is derhalve niet mogelijk.


Noestgaatjes van ca. 1-1,5cm
 

Harsplekjes van ca. 3cm
 

Kopse kanten zijn lichter, het hout heeft alleen aan de buitenkant de verouderde look
 

latafdrukken ontstaan bij het proces en horen bij de used-look van steigerhout
 

latafdrukken ontstaan bij het proces en horen bij de used-look van steigerhout
 

Bij het zaag- en schaafproces kunnen oneffenheden ontstaan in het hout
 

 

Douglas hout:

Douglashout is een van de hardste zachthoutsoorten en daarom van betere kwaliteit dan steigerhout. Wij gebruiken alleen geschaafd Douglas hout dat rechtstreeks uit het Zwarte Woud komt. We drogen het hout om de schimmel in het hout te doden. Dit betekent dat u in onze producten geen "groene schimmel" zult aantreffen. Toch kunnen wij scheuren, knoesten, harsvlekken en kleurverschillen bij Douglasspar niet uitsluiten. Douglas hout heeft een geel-oranje kleur, waardoor het totaal verschilt van steigerhout. Na verloop van tijd veroudert Douglas en kunnen er scheuren in het hout ontstaan.

 

Geen recht op herroeping of teruggave:

Indien meubelen worden gemaakt volgens klantspecifieke wensen of op maat gemaakt voor persoonlijke behoeften, bestaat er voor dit artikel geen herroepings- of retourrecht voor de consument.

 

Stalen:

Wij bieden de mogelijkheid om houtstalen op te sturen. Let wel op, hout is een natuurproduct en kan afwijken op kleur en oneffenheden zoals boven beschreven. U kunt dus niet reclameren indien het meubel afwijkt van de kleurstaal.

BEHANDELING BINNEN

Voor binnen meubelen kan er worden gekozen voor een kleurbehandeling (beits) en een beschermende behandeling (lak).

Beits:

Onbehandeld steigerhout heeft een bruine kleur. Dit kan behandeld worden met een beits of dekkende RAL-kleur. Beits is zeer goed vochtregulerend waardoor het vocht door de beitslaag naar buiten kan, zonder dat de verflaag beschadigd. Beits is verkrijgbaar in naturel, white-wash en grey-wash waarmee u het steigerhout kunt kleuren. Daarnaast kunnen we het hout ook voorzien van een dekkende verflaag in elke RAL-kleur.

 
(Onbehandeld - Grey wash - White wash)

Lak:

Lak vormt een “toplaag” over het hout, waardoor het hout beschermd wordt tegen vochtintrede. Wij adviseren deze beschermende laag dan ook vooral bij badkamer meubels en eettafels. Wij gebruiken een matte, transparante lak zodat de beschermende laag zo min mogelijk zichtbaar is. Let wel op, lak biedt bijvoorbeeld geen bescherming tegen stoffen als aceton (nagellak verwijderaar)..

 

 
(Onbehandeld+lak - Grey wash+lak - White wash+lak)

BEHANDELING BUITEN

Wij adviseren om onze buitenmeubelen te behandelen met een olie. Deze olie is speciaal ontwikkeld voor onze buitenmeubelen van steigerhout. Behalve dat het hout beter bestand is tegen weersinvloeden wordt de levensduur er ook door verlengd. Als het meubel behandeld is hoeft u in principe de eerste twee jaar het meubel niet te onderhouden. Als u het meubel onderhoud dan dient u de bank licht op te schuren en opnieuw te behandelen met een olie. Tevens kan het meubel behandeld worden met een dekkende verf. Behalve de standaard drie kleuren die wij aanbieden kunnen wij het meubel ook behandelen met vrijwel elke andere kleur. De diverse behandelingen zijn bij ons per 1L en 2,5L na te bestellen.

Om te zorgen dat wij aan iedereen zijn wensen voldoen bieden wij de volgende behandelingen aan:

Naturel olie:

De perfecte neutrale behandeling voor buiten. De kleur blijft redelijk gelijk aan de onbehandelde kleur, het trekt iets de kleur van het natuurlijke hout naar boven. In de olie zit een licht grijs pigment wat mooi op de knoesten van het hout zichtbaar blijft. Bij herhaaldelijk gebruik / onderhoud zal het meubel grijzer worden per behandeling. De olie zorgt er tevens voor dat het hout beter beschermt is tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur.

White wash olie:

Een niet dekkende behandeling waarbij de kleur van de gekozen houtsoort nog wat doorkomt. De houtnerf en knoesten blijven goed zichtbaar. White wash komt het beste tot zijn recht op oud steigerhout. De olie zorgt er tevens voor dat het hout beter beschermt is tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur.

Grey wash olie:

Dit is ook een niet dekkende behandeling waarbij de kleur van de gekozen houtsoort nog wat doorkomt. De houtnerf en knoesten blijven goed zichtbaar. De olie zorgt er tevens voor dat het hout beter beschermt is tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur.

RAL verf:

Dekkende verf, zijdeglans RAL kleur. Een dekkende behandeling welke zowel voor binnen als buiten geschikt is. Bij buiten gebruik zal het meubel sneller opnieuw behandeld moeten worden in vergelijking met een olie, zeker de vlakke delen zijn onderhevig aan weer en wind.

 
Scaffolding Wood
(Onbehandeld - Naturel olie - Grey wash olie - White wash olie)
 
Douglas
(Onbehandeld - Naturel olie - Grey wash olie - White wash olie)

BEZOEK ONZE SHOWROOM

HOTEL DE KASTANJEFABRIEK!

Combineer je bezoek met een lekker weekendje weg
BOEK JE AFSPRAAK
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!