House of Bakelite

BEZOEK ONZE SHOWROOM

HOTEL DE KASTANJEFABRIEK!

Combineer je bezoek met een lekker weekendje weg
BOEK JE AFSPRAAK
Nostalgie
Bakeliet
Dutch Design
Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Dob Onyx
  € 27,50
 2. Dob Marble
  € 27,50
 3. Dob Obsidian
  € 27,50
 4. Dob Dalmation
  € 27,50
 5. Dob Chariot
  € 27,50
 6. Dob Granite
  € 34,95
 7. Dob Topaz
  € 34,95
 8. Dob Garnet
  € 34,95
 9. Dob Zircon
  € 27,95
Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Dutch Design Bakelite producten

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn alle producten van House of Bakelite gemaakt van bakeliet. Voor velen zal het voelen als nostalgie. En terecht! Het proces om onze producten te maken is eigenlijk nog steeds zoals het vroeger was. Smelten, gieten en drogen, en in elke gewenste vorm. Bakeliet is een sterke en slijtvaste kunststof die hitte- en weerbestendig, slagvast en bovendien sterk isolerend is. Eigenschappen die niet alleen veel voordelen hebben bij thuisgebruik, maar ook uw interieur een warme uitstraling geven.Bakelieten accessoires voor uw huis.

Bakelieten producten worden nog steeds op traditionele wijze gemaakt, waardoor ze een onvergelijkbare warme glans krijgen. Bakeliet was de eerste kunststof die in 1909 door het Belgische Baekeland werd ontwikkeld en op de markt gebracht. Bakeliet heeft het ontwerp van producten in diverse industrieën sterk beïnvloed. Met de komst van bakeliet kunnen we tot op de dag van vandaag vormen maken die voorheen niet mogelijk waren. Bakeliet is dus de bakermat van het hedendaagse design dat ontwerpers oneindig veel mogelijkheden geeft. Bij House of Bakelite willen we hier volledig recht aan doen. Door zijn eigenschappen heeft bakeliet een lange levensduur zonder achteruit te gaan. Na gebruik kan het weer gebruikt worden als grondstof voor nieuwe bakelieten producten. (Cradle to Cradle cyclus)
 
house of bakelite

house of bakelite

Bestel House of Bakelite accessoires eenvoudig online.

Met House of Bakelite haalt u sfeer in huis. Als u uw badkamer compleet wilt maken, kunt u ook ons assortiment bekijken van badkamermeubelsFor more information call us 0031 (0)651095558 of stuur een e-mail naar info@dutchwoodcraft.nl als u vragen heeft.